از آن جاییکه پرریزی میتواند استرس زا و ناراحت کننده باشد،بعضی از پرندگان کاهش اشتها را تجربه میکنند .
با این حال؛ساخت چندین هزار پر جدید موجب افزایش سوخت و ساز بدن شده و افزایش اشتهای پرنده را
در پی خواهد داشت.اینکه در دوره ی پرریزی ، طوطی اشتهای خود را از دست میدهد یا اینکه اشتهای
بیشتری برای خوردن غذا پیدا میکند ؛ بستگی به سطح آسایش پرنده دارد.
پرنده در دوره ی پرریزی از میزان بیشتری از پروتئین باکیفیت موجود در رژیم غذایی بهره میبرد.
لوبیای پخته شده یکی از منابع خوب تامین پروتئین بشمار میرود.
آجیل ها میزان زیادی از پروتئین و چربی های خوب مورد نیاز برای ایجاد پرهای مستحکم/قوی و درخشان
را تامین میکنند.
همچنین دوره ی پرریزی زمان خوبی برای خرد کردن دانه ی کتان و پاشیدن آن بر روی
غذای پرنده است.
دانه ی کنف نیز روغن های سودمند و اسید های چرب ضروری برای تولید پرهای با کیفیت
را فراهم میکند.(*دانه های کنف اغلب به عنوان "دانه های فوق العاده " شناخته میشوند که مجموعه ی کاملی
از آمینو اسید ،یک توازن ایده آل از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و مقدار قابل توجهی از مواد معدنی را دارا
میباشند .همچنین دارای بالاترین غلظت پروتئین در بین تمام گیاهان میباشند.
پر ریزان ( تو لکی ):
پر ریزان ( تو لکی ) پدیده ای است که در جریان آن پرها تجدید می گردند ، بدان معنی که پرهای قدیمی ریخته و بجای آن ها پرهای نو در می آیند . لذا این پدیده را نمی توان درحالت عادی ناشی از بیماری دانست . پرندگان معمولا در ارتباط با وضعیت هورمونی خواصشان بصورت دوره ای برای یک تا دو بار در سال قسمتی و یا تمامی پرهای خود را ازدست می دهند . پر ریزان طوطی ها به ندرت صورت می پذیرد. اغلب طوطی ها پرهایشان را دائما تعویض نموده و دارای پر ریزان پریودی ( دوره ای ) نیستند . با مشاهده دقیق پرهای یک آمازون و یا طوطی خاکستری اهلی ، در میان پرهای کامل پرهایی نو و نیمه توسعه یافته و جوانه پرها نیز ملاحظه می گردند . بنابراین این کاملا طبیعی است که طوطی هادائما پرهایی را از دست می دهند . پر ریزان در برخی طوطی های کوچک به طور واضحی ملاحظه شده و همانند قناری پس از خاتمه جوجه دار شدن نمایان می گردد . وجود غبارروی پرهای بسیاری از انواع طوطی ها نیز امری طبیعی است . اغلب طوطی ها دارای پرهای پودری بوده و دائما از خود غباری خاص تولید می کنند . با نوازش کردن طوطی خویش، در می یابید که انگشتانتان سفید می شوند . در برخی از طوطی ها غده چربی جایگزین پرهای پودر ساز می گردد . بسیاری از پرندگان با ماده چربی در طول روز پرهای خود را چرب و در مقابل نفوذ آب عایق می سازند . پرهای پودر ساز نیز عایق های خوبی در مقابل آب می باشند . برخی طوطی ها نظیر طوطی های دم تیز ممکن است فاقد غده چربی باشند.معاینات انجام شده روی برخی دیگر از طوطی ها نشان می دهد که غده چربی خیلی کوچک بوده و عملکرد چندانی ندارد . کاکادوها دارای تعداد زیادی پرهای پودر ساز هستند ، باوجود این برخی از آن ها دارای غده چربی کارسازی نیز می باشند . باید توجه داشت که معاینات انجام گرفته معمولا روی جسد پرندگان مرده صورت گرفته و لذا نتیجه گیری های انجام شده مشکوک هستند . ( زیرا که ممکن است غده چربی پرنده ناشی از بیماری ومرگ تغییر کرده باشد ) علاوه بر کاکادوها ، تاج بسر ها نیز دارای پرهای پودرساز بسیاری هستند . اما همانگونه که اشاره شد این گونه پرها در بسیاری دیگر از طوطی ها نیز یافت می شوند . بنابراین ایجاد گرد و غبار ناشی از طوطی ها کاملا طبیعی است .

عزیزانی که تصمیم دارن از درختها شاخه جدا کرده و نشیمن برای طوطی خود بسازند در نظر داشته باشند که کدام سمی هستند 

ﺩﺍﻧﻪ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺯﯾﺮﮔﺮﻭﻩ ﻃﺒﻊ ﺳﺮﺩ ﻗﺮﺍﺭ دارند

ﺍﺭﺯﻥ : ﺍﯾﻦ ﺩﺍﻧﻪ ﻃﺒﯿﻌﺖ ﺳﺮﺩ ﻭ ﺧﺸﮏ ﺩﺍﺭﺩ

سبد خريد شما

سبد خرید 0

عضويت

ورود ثبت نام

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

جستجو

چه کسی آنلاین است؟

ما 9 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

طراحی و پیاده سازی توسط گروه طراحی و برنامه نویسی پویا